Belysning integrert i taknisje gir en unik effekt

Om du pusser opp, bygger nytt eller bare ønsker noe annerledes, så er denne belysningen noe du bare må ha. Den stilrene og myke belysningen har tatt tusenvis av hjem med storm. Er det din tur nå?

I Norge blir denne type belysning kalt blant annet lys i taknisje, mens i det store utland er den best kjent som “cove lighting”.

Det er en form for belysning hvor, som oftest, LED-striper plasseres i avsatser, fordypninger eller kanter. Lysene blir på den måten integrert og plasseringen er ofte høyt på veggen eller ved himlingen. Lyskilden skjules og gir deg indirekte belysning.

Indirekte belysning slår heller ikke i hjel andre lyskilder. Som for eksempel stearinlys på bordet eller TV-skjermen.

LED-lys i taknisje
Lys i taknisje kan fort bli forvekslet med LED-lister eller lys-lister, men det er ikke det samme. Forskjellen er at du ser lyskilden på listene. Her er både innsparklingsprofil og LED-striper fra Lyskomponenter.

Fordeler med lys i taknisje:

  • Kan øke romfølelsen betraktelig
  • Moderne og stilrent
  • Naturlig og jevnt lys
  • Kan brukes ute, inne, på badet, kjøkkenet, stue, soverom, i trappen, på loftet, i taket, på gulvet. Her setter kun fantasien grenser.
  • Perfekt for både dere minimalister OG for dere som tenker «jo mer er bedre»
  • Dekorelement i seg selv
  • Gir en unik effekt
  • Kan kobles opp mot smarthuset ditt

Når lyset treffer veggen gir refleksjonen et mykt og diffust lys i rommet. Den unike effekten gir en helt egen opplevelse av hjemmet og innredningen.

LED-striper med tekst

Alene eller kombinert

Det viktigste er at du er fornøyd. LED-lys skaper stemning, men belysningen er på dine premisser.

Ønsker du ei taklampe er det fint, men ønsker du jevnt lys i rommet, er lys i taknisje et godt alternativ. Den integrert belysning gir heller ikke gjenskinn eller forstyrrelser i bilder på veggen. Ønsker du å fremheve kunst eller fotografier kan dette gjøres med riktig plassering av for eksempelvis spotter.

Så du kan gjerne kombinere flere ulike lyskilder. Det er ikke bare moderne, men setter liv til rommet.

Integrert LED-lys - stue
Her er den integrerte belysningen kombinert med takspotter kalt Axis, fra Betek. De lyser opp kunstverkene på veggen.

I bildet over ser du et eksempel på ei stue med flere lyskilder. Her har EL-PROFFEN-elektrikerne gjort en god jobb med å kombinere LED-striper, spotter og downlights. Les mer om hvordan LED-striper kan gjøre underverker med boligen din.

Innsparklingsprofil

Belysningen passer til, og kan tilpasses, alle typer omgivelser, dekorasjonselementer og rom. Det er en allsidig form for belysning. Når det er sagt er det er lurt å involvere elektrikeren tidlig i renoverings- eller byggeprosessen for å få det finest mulig.

Et godt tips å bruke innsparklingsprofil til denne løsningen og det bør avklares tidlig i prosessen. Innsparklingsprofil er et produkt som gir et sømløst resultat mellom sparklet vegg og tak.

Involver elektrikeren raskt for å få den beste løsningen. EL-PROFFEN-elektrikerne hjelper deg så klart med både råd og installasjon.