Gulvvarme til bolig med krypkjeller og dårlig isolert gulv

Fordelene med elektrisk gulvvarme er mange, og i denne boligen i Trondheim var gulvvarme et naturlig valg. Boligeierne har god erfaring med EL-PROFFEN-medlem PK Service fra tidligere, og henvendte seg til dem også denne gangen. Etter en samtale om behovet og de ulike løsningene som finnes ble anbefalingen kombinasjonen MILLICLICK og MILLICABLE fra Nexans.

Mads Kristiansen er daglig leder i PK Service, og han forteller mer om hvorfor de anbefalte denne løsningen.
– Kunden ønsket gulvvarme, og det er ulike løsninger som alle har sine fortrinn. I dette tilfellet så argumenterte vi med de varmeledende platene da kunde delvis har krypkjeller under huset og det er dårlig isolert gulv.

Nexans har erfaring med produksjon og bruk av varmekabler i Norge helt fra 1920-tallet frem til dag. MILLICLICK er aluminiumsbelagte, trinnlydsdempende plater med freste spor, som er laget for de lavtbyggende varmekablene MILLICABLE. Sammen gir de en jevn fordeling av varmen, og med en flateeffekt på 60 W/m² er de i tråd med de fleste retningslinjene på parkett og laminat.

Hvilke fordeler har varmekabler?

  • Usynlig (tar ingen veggplass, frigjør areal)
  • Lager ingen lukter (ingen avgasser eller forbrenning involvert)
  • Lydløst (ingen motorer/ vifter som plager deg, eller vann som surkler i rør)
  • Vedlikeholdsfritt (50 års forventet levetid), ingen vedlikeholdskostnader
  • Enkelt å installere, med få komponenter (varmekabel og termostat)
  • Kan lett kombineres med en avansert styring. Full individuell styring rom for rom
  • Produserer varme i rommet/på stedet, der du trenger det, gir høy virkningsgrad
  • Gir optimal varmefordeling og komfort, hvor behovet er

Varmekablene passer i de fleste rommene

Elektrisk gulvvarme kan benyttes på bad, i kjøkken, stue, soverom, kjellerstue osv, i gulv med fliser, parkett eller belegg. Med en god og jevn gulvvarme får du godfølelse og en behagelig varme som sprer seg via fotsålene og opp i kroppen.

Har du spørsmål om gulvvarme? Ta kontakt med din nærmeste EL-PROFFEN-elektriker, så får du gode råd og gode produkter installert av dyktige fagfolk!